Please choose your delivery location

The selection of the country/region page can influence various factors such as price, shipping options and product availability.
My contact person
Hennlich, d.o.o.

Ulica Mirka Vadnova 13

4000 Kranj

+386 4 532 06 15
+386 4 5320620
SI(EN)

Avtomatsko spajanje e-verig - priklopna enota podjetja igus® za pristaniška dvigala, npr. portalni žerjav na gumenih kolesih (RTG)

Sistem preskrbuje premične kontejnerske mostove z raztegljivo teleskopsko roko. S povezovalno enoto e-rover je podjetje igus® razvilo sistem, ki omogoča hitro in samodejno sestavljanje žerjavov na gumenih kolesih s sistemom energijskih verig. Teleskopska roka poveže oskrbovalno energijsko verigo, ki leži v vodilnem žlebu, z žerjavom. To zagotavlja zanesljivo oskrbo z energijo in dober prenos podatkov - tudi po optičnih kablih. Portalni žerjavi (RTG - Rubber-tyred gantry) so mobilni kontejnerski mostovi. Lahko menjajo kontejnersko vrsto. Takšne žerjave običajno poganja dizel. Da bi zmanjšali stroške energije in bili prijaznejši do okolja, so se v zadnjih letih razvijalci osredotočili na električno vodena vozila, ki se lahko priključijo na sistem oskrbe z energijo, ko so v voznem pasu. Igus® GmbH je dodatno razvil svoj sistem e-rover, ki omogoča samodejno priklapljanje in ločevanje na sistem energijske verige. Energija in podatki so tako varno speljani po kablih - vključno po optičnih kablih pri gigabitni hitrosti. Postopek priklopa traja približno le eno minuto in dvigalo pa med obratovanjem nima omejitve hitrosti. Ko je žerjav priključen na sistem energijske verige, se oskrba z energijo na osnovi dizelskega goriva ustavi. Trenutno se lahko uporabljajo kabli s presekom 180 mm² na fazo. Kompenzacija horizontalnih in vertikalnih razlik. Sistem deluje s teleskopsko roko na žerjavu, ki lahko raztegne in skrči. To ima dve prednosti: prvič, omogoča avtomatski priklop in energijska veriga, v kateri sočasno vodeni vsi mediji, se premika z žerjavom. To zagotavlja preskrbo z energijo in s podatki. Drugič, horizontalne in vertikalne razlike in napake na vozni površini se lahko amortizirajo. Sistem je primeren za dolge hode - glede na zahteve kupcev je v kontejnerskih pristaniščih možno računati s hodi 500 in več.
slika e-roverja in žerjava
priklopna enota e-rover za žerjave

Varen in hiter prenos podatkov, npr. z optičnimi kabli

Prilagodljiva izbira napajalnih, podatkovnih in kontrolnih kablov, vključno z optičnimi kabli za prenos podatkov

V enem kontejnerskem hodniku se lahko uporabi dva žerjava na enem žlebu. Če so v hodniku trije ali štirje žerjavi, je treba uporabiti dodatni žleb.

Stroški obratovanja žerjava se zmanjšajo. Možni prihranki v primerjavi z običajnimi sistemi

Varuje okolje

Odporno na umazanijo

Manj potrebnega vzdrževanja, brez obrabnih delov, ki jih je bilo treba menjati v določenih intervalih

Možni hodi do 500 metrov in več


Tipične aplikacije:pristaniški žerjavi
postaja e-roverja A = en e-rover s ‘postajo’.
B = en e-rover z dvema ‘postajama’.
C = dva e-roverja s štirimi ‘postajami’.
Izdelki podjetja igus®: e-rover 1. igus® P4 e-veriga
2. igus® dryspin® vijačni utor člena
3. igus® drylin® linearni ležaj
4. igus® iglidur® puša
5. igus® E4.1 e-veriga

Kako deluje priklopna enota podjetja igus®.

E-Rover Med obratovanjem je žerjav povezan z električnim napajalnim sistemom.
E-Rover Igusova priklopna enota e-rover varno prenaša vso energijo, podatke in signale (tudi po optičnih kablih)
E-Rover Ko je postopek spajanja končan, žerjav deluje na elektriko in ima nizke emisije.
E-Rover Horizontalne kompenzacije
E-Rover Vertikalne amortizacije
E-Rover Priključek e-rover podjetja igus® zmanjšuje stroške in negativne vpliv na okolje.
Razširitvena enota za e-žerjave po naročilu

Na voljo za naročilo

Več informacij:



The terms "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/ Cologne in the Federal Republic of Germany and where applicable in some foreign countries.

igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM,Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mention on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH